'Barcelona kiest voor het geld: Tottenham betaalt 30 miljoen voor basisspeler'

'Barcelona kiest voor het geld: Tottenham betaalt 30 miljoen voor basisspeler'

30-08-2021 13:50 Laatste update: 14:08
21

FC Barcelona staat op het punt een deal te sluiten met Tottenham Hotspur. De Braziliaanse vleugelverdediger Emerson Royal is voor bijna dertig miljoen euro op weg naar Engeland, meldt Mundo Deportivo maandag.

Barcelona kocht Emerson tweeënhalf jaar geleden van Atlético Mineiro en stuurde hem door naar Real Betis, waar de 22-jarige Braziliaan zich ontwikkelde tot één van de beste rechtsbacks in Spanje. Barça lijfde hem deze zomer voor negen miljoen euro definitief in, maar Emerson blijft niet in Camp Nou: Tottenham gaat hem naar verluidt spoedig overnemen.

Barça-trainer Ronald Koeman ruimde zondag tegen Getafe (2-1) nog een basisplaats in voor Emerson. Met de transfer naar Tottenham is volgens Mundo Deportivo bijna dertig miljoen euro gemoeid. Spurs-manager Nuno Espirito Santo heeft zich in Londen hard gemaakt voor de komst van Emerson, die voor de rechtsbackpositie concurreerde met onder meer Sergiño Dest.

Moriba
De verwachting is dat Barcelona voor het verstrijken van de transferdeadline (dinsdag 23.59 uur) ook nog afscheid neemt van Ilaix Moriba. De achttienjarige middenvelder weigert zijn contract te verlengen en is hard op weg naar RB Leipzig.