NEC slaat toe en haalt ex-Feyenoorder Verdonk: 'Voelt goed om terug te zijn'

NEC slaat toe en haalt ex-Feyenoorder Verdonk: 'Voelt goed om terug te zijn'

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2021 om 14:02ma 30-08-2021 om 14:02

Laatste update: maandag 30 augustus 2021 om 14:05ma 30-08-2021 om 14:05

Het is rond: Calvin Verdonk mag zich weer speler van NEC noemen. De Nijmeegse club huurt de 24-jarige verdediger tot het einde van het seizoen van Famalicão uit Portugal, zonder optie tot koop.

Vorige week bleek al dat Verdonk in Nijmegen was om zijn Eredivisie-terugkeer af te ronden. Hij komt op huurbasis over van Famalicão, dat hem vorig seizoen oppikte bij Feyenoord. In Portugal speelde Verdonk twaalf competitiewedstrijden. Famalicão eindigde in de middenmoot.

Bij NEC gaat Verdonk de concurrentiestrijd aan met Souffian El Karouani, die in de eerste drie wedstrijden van het seizoen als linksback werd opgesteld door trainer Rogier Meijer. Na de oorwassing tegen Ajax (5-0) verraste NEC met zeges op PEC Zwolle (2-0) en Heracles Almelo (0-1).

Verdonk is niet onbekend met NEC: in het seizoen 2017/2018 werd hij door Feyenoord gestald in Nijmegen. Met succes: hij speelde vrijwel alles. Verdonk kwam ook een jaar uit voor FC Twente, waar Ted van Leeuwen - de huidige technisch directeur van NEC - toen nog werkzaam was.

"Calvin is een linksback die goed in het profiel van de club past. Een verdediger met een offensieve drive en daarnaast een goede voorzet", reageert Van Leeuwen op de clubsite. "Zowel NEC als ikzelf hebben in het verleden op een prettige manier met Calvin samengewerkt, dus we zijn blij dat hij wederom voor NEC heeft gekozen."

"Het voelt goed om terug te zijn bij NEC", zegt Verdonk. "Enkele jaren geleden heb ik hier een mooie tijd beleefd, waarin ik veel wedstrijden heb mogen spelen. Dat is ook mijn doel voor het komende jaar. Ik wil belangrijk zijn voor het team en daarnaast, met de ervaring die ik inmiddels heb, bijdragen aan het groepsproces. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws