'Feyenoord ziet Burger na akkoord met Sparta naar Zwitserland vertrekken'

'Feyenoord ziet Burger na akkoord met Sparta naar Zwitserland vertrekken'

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 09:58di 31-08-2021 om 09:58

Laatste update: dinsdag 31 augustus 2021 om 10:13di 31-08-2021 om 10:13

Feyenoord neemt op de slotdag van de transferperiode waarschijnlijk afscheid van Wouter Burger. De twintigjarige middenvelder is op weg naar FC Basel.

Feyenoord bereikte maandag een akkoord met Sparta over de transfer van Burger, maar de middenvelder kiest voor FC Basel. Dat meldt RTV Rijnmond. Helemaal rond is het nog niet: Burger moet eerst nog medisch gekeurd worden door de Zwitserse club.

De keuze van Burger is een klap voor Sparta. Henk van Stee, technisch directeur van de Spangenaren, is volgens Rijnmond 'teleurgesteld' dat het talent na 'goede gesprekken' alsnog afziet van een deal. 'Maandag leek een overgang van Burger naar Sparta in kannen en kruiken', klinkt het.

Burger, die bij Excelsior en Sparta op huurbasis speelde, wilde naar verluidt het liefst bij Feyenoord blijven, maar trainer Arne Slot had hem niet meer nodig. In de eerste weken van het seizoen speelde het jeugdproduct in de verdediging.

Het vertrek van Burger houdt mogelijk verband met de komst van een centrale verdediger in De Kuip. Volgens Feyenoord Transfermarkt onderneemt technisch directeur Frank Arnesen een 'alles-of-niets-poging' om Micky van de Ven over te nemen van FC Volendam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws