'Voormalig basisspeler van Athletic Club komt op huurbasis naar Deventer'

'Voormalig basisspeler van Athletic Club komt op huurbasis naar Deventer'

31-08-2021 11:27
13

Go Ahead Eagles gaat opnieuw een Spanjaard aan de selectie toevoegen. De formatie uit Deventer is volgens RTV Oost rond met Athletic Club de Bilbao over het huren van Inigo Córdoba.

Met Marc Cardona speelt er al een Spanjaard aan de Vetkampstraat en Eagles heeft besloten om het opnieuw op die markt te zoeken. RTV Oost weet dat Córdoba dinsdag gepresenteerd zal worden en voor een jaar gehuurd zal worden van de Basken. Na dit seizoen loopt het contract van de linksbuiten in San Mamés af.

De 24-jarige aanvaller is opgeleid door Athletic Club en heeft La Liga-ervaring opgedaan. Na zijn doorbraak in 2017 kwam hij tot 77 wedstrijden in het eerste elftal van de club uit Bilbao en scoorde hij twee keer. In 2020 kwam hij op een dood spoor terecht en werd hij verhuurd aan competitiegenoot Alavés, waar hij in zeven duels in actie kwam.

Dit seizoen hoeft Córdoba opnieuw niet te rekenen op veel speeltijd in het Baskenland en dus is een stap naar Eagles de mogelijkheid voor de aanvaller om zich weer in de kijker te spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie