Schmidt krijgt zijn zin: PSV haalt met Vinícius gewenste targetman binnen

Schmidt krijgt zijn zin: PSV haalt met Vinícius gewenste targetman binnen

31-08-2021 21:30 Laatste update: 23:32
194

Carlos Vinícius is PSV'er. De Eindhovenaren hebben op Deadline Day bekend gemaakt dat de Braziliaanse spits voor twee seizoenen wordt gehuurd van Benfica. Daarbij heeft PSV een optie tot koop bemachtigd.

Met de komst van Vinícius krijgt trainer Roger Schmidt waar hij om gevraagd heeft. De Duitser wilde per se nog een extra spits aan de selectie toevoegen om een 'plan B' te hebben wanneer het oorspronkelijke spelidee niet werkt. Met Vinícius, die sterk in de lucht is en bewezen heeft doelpunten te kunnen maken, is de ideale man gevonden. PSV heeft een (niet verplichte) optie tot koop bedongen, zo weet het Eindhovens Dagblad.

"We wilden graag een aanvaller met kwaliteit aan de selectie toevoegen en zijn blij dat dit met Carlos Vinícius gelukt is", zo spreekt een tevreden directeur voetbalzaken John de Jong. "Carlos is een complete spits, die in het bijzonder kracht en lengte aan onze aanvalslinie toevoegt. Een goede speler, die al lang op onze radar staat. De afgelopen dagen ontstond een mogelijkheid om hem naar PSV te halen en daar hebben we direct naar gehandeld."

Vinícius heeft een aantal duidelijke doelen gesteld voor zijn vertrek naar Eindhoven. "Mijn missie is helder: ik ben hier om doelpunten te maken en kampioen te worden", zo laat hij niets aan duidelijkheid te wensen over. "Ik ben erg blij om hier te zijn en wil iedereen bedanken voor de hartelijke ontvangst die ik vandaag heb gekregen. Mijn eerste indruk van PSV is goed. In Brazilië kennen we de club natuurlijk vanwege alle landgenoten die hier speelden en spelen. Ook heb ik met André Ramalho en Bruma gesproken over PSV."

De Braziliaanse spits speelde in zijn geboorteland voor Santos FC en kwam later uit voor Palmeiras, AA Caldense, Anápolis-GO, voordat hij de stap naar Portugal maakte. Daar begon hij op het tweede niveau bij Real SC, waar hij clubtopscorer werd. Hij vertrok later naar Rio Ave SC en kwam vervolgens bij Benfica terecht. Vorig seizoen werd Vinícius uitgeleend aan Tottenham Hotspur. In 22 wedstrijden kwam hij daar tot 10 treffers.