Van Gaal wijst eerste drie Oranje-aanvoerders aan: Gelaten wat ik kon laten

Van Gaal wijst eerste drie Oranje-aanvoerders aan: "Gelaten wat ik kon laten"

31-08-2021 13:58 Laatste update: 14:00
25

Virgil van Dijk is na zijn zware blessure terug bij het Nederlands elftal en mag meteen weer de aanvoerdersband om zijn bovenarm doen. Dat heeft bondscoach Louis van Gaal bevestigd tijdens zijn persconferentie van dinsdag, waar ook Van Dijk aan was geschoven.

Van Dijk speelde op 14 oktober 2020 zijn voorlopig laatste interland en liep vervolgens een zware knieblessure op, die hem ook het EK kostte. Woensdag kan hij tegen Noorwegen zijn rentree maken, mét de band om zijn arm. "Of hij mijn eerste aanvoerder is? Ja, dat is hij. En de tweede is Gini Wijnaldum (tijdens het EK de vervanger van Van Dijk, red.) en de derde is Daley Blind", aldus Van Gaal. "Die spelers heb ik als eerste opgebeld en verder heb ik zoveel mogelijk gelaten wat ik kon laten."

Verder wilde Van Gaal niet veel kwijt over hoe Oranje woensdag in Oslo voor de dag gaat komen. "Hoe we gaan spelen: dat is een weet voor mij en een vraag voor jou", reageert hij op de vraag van ESPN-verslaggever Pascal Kamperman. "Je vraagt het, maar ik geef er geen antwoord op. Want ik ga die Solbakken, mijn collega, niet wijzer maken dan hij al is. Hij heeft de laatste maanden ook drie systemen gespeeld, dus wij weten het ook niet. Ik moet ook mijn spelers van al die informatie voorzien en dat is eigenlijk te veel van het goede, zeker als je maar twee dagen met elkaar bezig bent."

Kamperman waagde nog een poging, maar Van Gaal liet zich niet kennen en wilde ook niet bevestigen wie de eerste doelman van Oranje wordt. "Nee, ook niet. Want het is bepalend wie er op doel staat, ook voor Haaland bijvoorbeeld."