Go Ahead versterkt zich opnieuw met Spanjaard: 'Hij heeft behoorlijk wat ervaring'

Go Ahead versterkt zich opnieuw met Spanjaard: 'Hij heeft behoorlijk wat ervaring'

31-08-2021 15:38 Laatste update: 15:48
10

Go Ahead Eagles heeft zich op de slotdag van de transfermarkt weten te versterken met de 24-jarige Iñigo Córdoba. De Spaanse linksbuiten wordt voor een jaar gehuurd van Athletic Bilbao waar zijn contract dinsdagochtend met een jaar werd verlengd tot medio 2023.

In de huurovereenkomst heeft de Deventer eredivisionist een optie tot koop bedongen, al heeft Athletic Bilbao na dit seizoen eerst de mogelijkheid om Córdoba zelf tot 2025 vast te leggen. Dat meldt de Spaanse club op de eigen website.

Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead Eagles, is verheugd met zijn nieuwe aanwinst. "Iñigo is een dynamische buitenspeler. Daarnaast heeft hij behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in Spanje. Het is een speler die, vooral via de combinatie, doelgericht is", vertelt hij op de clubsite.

Córdoba, die reeds tachtig duels op het hoogste Spaanse niveau speelde, kijkt uit naar zijn tijd in Deventer en ziet overeenkomsten met Athletic. "Het zijn allebei familiaire clubs. Alleen verwacht ik dat het spel in Nederland anders zal zijn. In Spanje is het meer tactisch, in Nederland wordt directer richting doel gespeeld."

Córdoba stelt zich als doel om Go Ahead Eagles in de Eredivisie te houden. "Daaraan bijdragen met goals en assists is mijn persoonlijke doelstelling", aldus de aanvaller.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie