Van Nistelrooy-record eraan in De Vliert: buren Willem II en Den Bosch akkoord

Van Nistelrooy-record eraan in De Vliert: buren Willem II en Den Bosch akkoord

31-08-2021 18:30 Laatste update: 18:37
37

Willem II heeft de talentvolle Ringo Meerveld overgenomen van FC Den Bosch. De achttienjarige middenvelder vertrekt voor 750 duizend euro naar de Brabantse buurman en is daarmee de duurste uitgaande FC Den Bosch-transfer aller tijden.

In Tilburg zet Meerveld zijn handtekening onder een contract van vier seizoenen. Den Bosch meldt dat meerdere Eredivisie-clubs interesse hadden, maar dat de keuze van Meerveld uiteindelijk op Willem II is gevallen.

Wedden

Meer odds

Daarmee wordt Meerveld dus de duurste uitgaande transfer ooit voor Den Bosch. Ruud van Nistelrooy werd aan het einde van de vorige eeuw voor ruim één miljoen gulden aan sc Heerenveen verkocht, maar Meerveld levert omgerekend meer op.

In gesprek met de clubkanalen van Willem II laat het talent weten dat hij erg blij is met zijn transfer. "Na vele jaren bij Den Bosch is het nieuw voor me om voor een andere club uit te komen. Enerzijds is het wennen om hier te zijn, anderzijds voelt het erg goed, onder andere omdat er wederzijds veel vertrouwen in elkaar is."

Technisch directeur Joris Mathijsen is ook happy. "Ringo is een zeer talentvolle speler die al op zijn achttiende een volledig Keuken Kampioen Divisie-seizoen aan ervaring heeft. Hij is een aanvallend ingestelde middenvelder met scorend vermogen en heeft veel oog voor zijn medespelers. We zijn blij dat Ringo voor ons heeft gekozen om de volgende stap in zijn carrière te zetten."