Sparta sluit teleurstellende transferperiode af met Griek en statement Van Stee

Sparta sluit teleurstellende transferperiode af met Griek en statement Van Stee

31-08-2021 23:44 Laatste update: 23:56
32

Sparta heeft zich kort voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met een Griekse middenvelder. Giannis Masouras komt op huurbasis over van Olympiakos.

Masouras (25) kan de hele rechterkant bestrijken. Hij speelt tot het einde van het seizoen voor Sparta. "We hadden Giannis al langer in het vizier, ook vorig seizoen toen hij op huurbasis speelde in Polen (Górnik Zabrze, red.), maar uiteindelijk hebben we toch overeenstemming bereikt met Olympiakos om hem het seizoen af te laten maken in Rotterdam", reageert technisch directeur Henk van Stee (foto) op de clubsite.

Wedden

Meer odds

Masouras heeft ruim honderd wedstrijden in de benen, waaronder Champions League-duels met Olympiakos. "Hij heeft snelheid, een goede drive en komt graag richting het strafschopgebied van de tegenstander", aldus Van Stee.

Sparta nam op de slotdag van de transferperiode noodgedwongen afscheid van Abdou Harroui (Sassuolo) en Laros Duarte (FC Groningen), waardoor de selectie er niet sterker op is geworden. Van Stee: "Natuurlijk steek ik als eerste de hand in eigen boezem en had ik net als onze supporters meer verwacht in deze transferperiode. We moeten echter realistisch zijn en dicht bij onszelf blijven en onze visie."

"Met het aantrekken van Aaron Meijers eerder deze week en Giannis Masouras vandaag slaan we wel de juiste weg in. We laten ons niet van onze visie afbrengen door spelers te halen ten koste van alles. In het verleden is vaak genoeg gebleken dat paniekaankopen tot slechte sportieve resultaten kunnen leiden. Ook na de deadline die vannacht verloopt kunnen wij onze spelersgroep nog versterken", benadrukt de Sparta-directeur.