Sparta bevestigt langverwachte transfer: 'We stonden ervoor open'

Sparta bevestigt langverwachte transfer: 'We stonden ervoor open'

Sparta heeft de overgang van Abdou Harroui naar Sassuolo bevestigd. De middenvelder verlaat de Kasteelclub na zeven seizoenen. Harroui wordt eerst gehuurd, daarna maakt hij permanent de overstap.

Harroui bevestigde in Italiaanse media al dat hij voor Sassuolo zou tekenen. "Voor 'Appie' is dit een mooie stap, naar een club in een topcompetitie", zegt Van Stee op de clubsite van Sparta. "Er waren al lange tijd veel clubs in de markt voor hem en wij wisten van zijn wens om een transfer te maken. Wij stonden hiervoor open, maar wel tegen onze voorwaarden. In Sassuolo hebben we een club gevonden die zowel aan de wensen van Sparta als van Appie voldoet, dus voor alle partijen is dit een prima uitkomst."

"Met Sassuolo zijn we overeengekomen dat Abdou Harroui op huurbasis vertrekt en aan het einde van het seizoen een definitieve transfer maakt. Daarbij zijn uiteraard zekerheden ingebouwd waardoor Sparta verzekerd is van de transferwaarde die we zijn overeengekomen. De afspraak tussen alle partijen is dat we geen verdere uitspraken doen over bedragen en voorwaarden."

Bij Sassuolo tekent Harroui voor vijf jaar. Hij had bij Sparta nog een contract voor tien maanden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s