'PSV niet opgewassen tegen Barcelona: De Jong wilde droomkans pakken'

'PSV niet opgewassen tegen Barcelona: De Jong wilde droomkans pakken'

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 13:59wo 01-09-2021 om 13:59

De kans om naar FC Barcelona te verkassen, bracht Luuk de Jong ertoe om PSV vorige week een 'nee' te verkopen. Dat schrijft De Telegraaf, daags na de sensationele transfer van de 31-jarige spits.

PSV hoopt de hele zomer op de komst van De Jong, die bij Sevilla was gedegradeerd tot derde keus voor de spitspositie. Vlak voor de gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Groningen (zaterdag) bracht trainer Roger Schmidt echter een ontnuchterende boodschap: De Jong kwam deze zomer niet terug naar Eindhoven.

Aanvankelijk werd gesuggereerd dat het mislopen van Champions League-voetbal de hoofdreden was voor de afzegging van De Jong, maar op de achtergrond speelde toen al de interesse van Barcelona. 'De kans om in Camp Nou aan de slag te gaan bracht De Jong ertoe om PSV nee te verkopen', schrijft De Telegraaf. 'Hij wilde voor de unieke kans gaan, al was het niet zeker of die zich ook daadwerkelijk zou aandienen.'

Uiteindelijk kwam in de dying seconds van de transferperiode alles op zijn pootjes terecht: Saúl Niguez ging van Atlético Madrid naar Chelsea, Antoine Griezmann ging van FC Barcelona naar Atlético Madrid en de huurtransfer van De Jong werd om 3.31 uur aangekondigd door Barça. De Jong lag op dat moment allang op één oor. 'Meer dan een club. Meer dan een eer. Visca el Barça', tweette De Jong iets voor negenen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Luuk de Jong slagen bij Barça?

Ja
35%
Nee
65%
(8565 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws