Been gaat weer aan de slag bij oude liefde: 'Hij heeft speciale band met club'

Been gaat weer aan de slag bij oude liefde: 'Hij heeft speciale band met club'

01-09-2021 16:14
43

Mario Been gaat aan de slag als bestuurslid technische zaken van Excelsior. De 57-jarige Rotterdammer, die momenteel als analist bij ESPN werkzaam is, volgt Robin van Galen op.

Via de clubkanalen maakt Excelsior melding van de komst van Been én het vertrek van Van Galen. Laatstgenoemde legt zijn taken bij de Rotterdamse club neer vanwege 'te drukke werkzaamheden'. Been vult de positie van Van Galen per direct in.

Voorzitter Bob de Lange vertelt waarom Been het nieuwe bestuurslid technische zaken wordt van Excelsior. "We zochten iemand die aansluit bij de visie van de club, waarin wij voetbal nadrukkelijk centraal stellen. We kwamen uit bij Mario Been, een bekende in de voetbalwereld, maar ook iemand die als oud-speler en -trainer een speciale band heeft met onze club. We hebben een aantal keer met hem aan tafel gezeten en hij was direct enthousiast."

Tussen 2005 en 2006 was Been al hoofdtrainer bij Excelsior. Daarvoor was hij ook actief als jeugdtrainer. Tegenwoordig is Been werkzaam als analist bij ESPN. Het is niet bekend of hij die job neer gaat leggen.