Bondscoach haalt uit naar Ziyech, 'bemiddelingspoging voor Mazraoui viel verkeerd'

Bondscoach haalt uit naar Ziyech, 'bemiddelingspoging voor Mazraoui viel verkeerd'

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 21:50wo 01-09-2021 om 21:50

Hakim Ziyech lijkt zijn laatste interland namens Marokko gespeeld te hebben, zolang Vahid Halihodzic nog bondscoach is. De spelmaker van Chelsea werd niet opgeroepen voor de huidige interlandperiode en zorgde voor opschudding met een cynische reactie via Instagram.

Zijn oude Ajax-maatje Noussair Mazraoui was ook al niet opgeroepen en volgens het Marokkaanse medium Assabah was dat indirect de reden voor het niet selecteren van Ziyech. De linkspoot uit Dronten wilde naar verluidt bemiddelen in het conflict tussen Mazraoui en Halihodzic, maar dat viel volgens de berichtgeving verkeerd bij de bondscoach. Andere Marokkaanse media suggereren nu dat Ziyech ook niet meer opgeroepen zal worden door de 69-jarige Bosniër.

Halihodzic heeft die stellingname inmiddels aangewakkerd met zijn uitlatingen tijdens een persconferentie. Ziyech speelde tijdens de zomer interlands tegen Ghana en Burkina Faso en maakte kennelijk niet veel indruk op de bondscoach. Halihodzic heeft zich naar eigen zeggen gestoord aan de 'discipline' van de aanvallende middenvelder en had niet de indruk dat Ziyech graag uitkwam voor de nationale ploeg van Marokko.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws