Gemengde gevoelens na Barça-transfer De Jong: 'Alsof hij er niks meer van kan'

Gemengde gevoelens na Barça-transfer De Jong: 'Alsof hij er niks meer van kan'

Gepubliceerd: donderdag 2 september 2021 om 07:28do 02-09-2021 om 07:28

Hier en daar wordt er lacherig gedaan over Luuk de Jong, die een droomtransfer naar FC Barcelona heeft gemaakt. Maar Ronald de Boer en Phillip Cocu gaan daar niet in mee. Zij hebben er alle vertrouwen in dat De Jong van waarde gaat zijn voor Barcelona.

De Jong lijkt op het eerste oog niet meteen bij Barcelona te passen, maar De Boer vindt een aantal reacties overdreven. Hij neemt het voor hem op. "Dan gaan we ineens doen of Luuk de Jong er helemaal niks van kan en niet bij Barcelona zou kunnen spelen. Mensen hebben meteen hun commentaar klaar, maar ze zien de rol niet die Luuk gaat hebben", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik verwacht niet dat hij basisspeler zal worden, maar hij is wel een heel nuttige speler om erbij te hebben als je een wedstrijd wil openbreken. Ik denk dat Koeman hem heel goed kan gebruiken", zegt De Boer, die één jaar voor Barcelona speelde.

Phillip Cocu kwam zes seizoenen uit in Camp Nou en noemt het een 'fantastische stap' voor De Jong, met wie hij samenwerkte bij PSV. "Ik ben heel blij voor hem en ik heb Luuk net een appje gestuurd om hem te feliciteren met deze overgang. Luuk is een spits met een bijzondere kwaliteit en dat is zijn kopkracht. Hij is ongelofelijk sterk met het hoofd. Daarnaast is Luuk altijd aanspeelbaar in de zestien en zorgt hij voortdurend voor gevaar. Het is voor Barcelona een bijkomend voordeel dat hij het Spaanse voetbal al goed kent door de afgelopen seizoenen bij Sevilla."

"Bij een club als Barcelona zijn de verwachtingen altijd hooggespannen. En Luuk is typisch zo'n speler waarbij het even duurt voordat iedereen zijn waarde inziet. Dat heb ik zelf ook meegemaakt bij Barcelona. Maar ik twijfel er niet aan, dat hij die waarde gaat hebben voor het team."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws