Frenkie de Jong over andere rol in Oranje onder Van Gaal: 'Daar houd ik van'

Frenkie de Jong over andere rol in Oranje onder Van Gaal: 'Daar houd ik van'

02-09-2021 07:34
106

Frenkie de Jong speelde woensdagavond tijdens het duel met Noorwegen voor het eerst in lange tijd weer in een rol voor de verdediging. Bij FC Barcelona wordt de middenvelder door trainer Ronald Koeman hoger op het veld gepositioneerd waardoor hij vaker assists geeft en scoort, maar minder vaak aan de bal komt.

Tegenover de NOS laat De Jong zich positief uit over zijn rol in Oranje onder Louis van Gaal, de nieuwe bondscoach. "Ik kwam veel aan de bal en daar houd ik van", vertelt De Jong. De middenvelder is wel kritisch over zijn eigen optreden. "Juist omdat ik veel de bal heb moet ik meer creëren."

De Jong licht toe waarin zijn huidige rol verschilt ten opzichte van een positie hoger op het middenveld. "Soms moest ik het iets anders invullen. Zeker als zij met twee spitsen spelen, kan ik niet te veel voor de bal gaan lopen. Anders staat de restverdediging niet goed. In dat opzicht speelde ik iets gereserveerder."

Hoewel Van Gaal pas twee dagen voor de Oranje-groep heeft gestaan, is De Jong positief over de samenwerking met de bondscoach. "Hij is duidelijk in wat hij wil en ik denk dat dit alleen maar goed is. Het is kort geweest, maar de eerste dagen bevallen goed."