KNVB gaat akkoord: competitieduel van Feyenoord met Heracles is verplaatst

KNVB gaat akkoord: competitieduel van Feyenoord met Heracles is verplaatst

De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo van speelronde vier, die ingepland stond op zondag 12 september, is verplaatst. Vanwege de Europese verplichtingen van de Rotterdammers staat dat duel nu op woensdag 1 december.

De Rotterdammers hadden een verzoek ingediend tot uitstel, aangezien het Conference League-treffen van Feyenoord met Maccabi Haifa in de week erna door de UEFA naar dinsdag 14 september werd gezet. Door de KNVB is ook in de overweging meegenomen dat in- en uitreizen van Israël tegenwoordig lastiger is geworden vanwege de geldende coronamaatregelen.

Uiteindelijk heeft men in Zeist dus besloten om de wedstrijd tegen Heracles inderdaad uit te stellen, aangezien 'een eenmalige verplaatsing gerechtvaardigd is'. Dat valt te lezen op de bondswebsite. De wedstrijd is van zondagmiddag 12 september naar woensdagavond 1 december verplaatst. Er zal die dag om 20.00 uur afgetrapt worden in De Kuip. Eerder kregen de Rotterdammers nog nul op rekest.

De KNVB wil ook nogmaals benadrukken dat dit verzoek geaccepteerd is vanwege de zogenaamde 'veranderagenda'. Daarin hebben Nederlandse clubs die in Europa actief zijn de mogelijkheid om een verzoek tot wijziging van datum of tijd van hun competitiewedstrijd in te dienen. Als bewezen kan worden dat ze zich daardoor beter voor kunnen bereiden op het Europese treffen, gaat de bond akkoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s