Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

Koolwijk vreest einde profcarrière na Verbeek-uitspraken: 'Weinig vertrouwen'

Koolwijk vreest einde profcarrière na Verbeek-uitspraken: 'Weinig vertrouwen'

Gepubliceerd: donderdag 2 september 2021 om 20:51do 02-09-2021 om 20:51

Het kwam ook voor Ryan Koolwijk enigszins als een verrassing: de mededeling van Gertjan Verbeek dat hij niet hoefde te rekenen op een basisplaats bij Almere City. Beide partijen besloten uit elkaar te gaan en de middenvelder vreest dat het afgelopen is met zijn profcarrière.

De 36-jarige Rotterdammer was lang een vaste waarde bij Almere, maar na de gewonnen uitwedstrijd bij Roda JC (3-4) vertelde Verbeek hem dat hij de komende tijd niet meer op een basisplaats hoeft te rekenen. "Daarin liet de trainer weten dat hij niet tevreden was over de dynamiek op het middenveld, dat hij op zoek ging naar een andere invulling en dat ik op minder speelminuten kon rekenen", begint Koolwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Opvallend, aangezien Koolwijk opgeroepen is om met Suriname mee te doen aan de Gold Cup. Achteraf sprekend geeft Koolwijk aan dat er toch wel wat voortekenen waren. "Dat begon al met de boodschap dat ik met Suriname zou deelnemen aan de Gold Cup, deze zomer. De trainer had blij voor mij kunnen zijn, omdat het voor mij een eer is om mijn land te mogen vertegenwoordigen. Hij liet weten dat de voorbereiding, die ik zou missen, bepalend zou zijn voor zijn basisopstelling. Daaruit sprak achteraf al weinig vertrouwen uit."

Of er nog een profclub voor hem komt, weet Koolwijk niet zeker. "Ik kan het niveau nog zeker aan, dat heb ik de afgelopen weken wel gemerkt. Maar komt er niets, dan ga ik op zoek naar een club bij de amateurs, want ik wil voorlopig nog blijven voetballen. Het worden spannende weken voor mij", zo sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws