'Bijlow is absoluut Oranje-keeper van toekomst, vind hem beter dan Cillessen'

'Bijlow is absoluut Oranje-keeper van toekomst, vind hem beter dan Cillessen'

03-09-2021 07:36
162

Oud-keepers Joop Hiele en Eddy Treijtel voorspellen een mooie toekomst voor Justin Bijlow bij het Nederlands elftal. De 23-jarige Feyenoorder maakte woensdag indruk bij zijn Oranje-debuut.

In gesprek met De Telegraaf vertellen Hiele en Treijtel over Bijlow. Eerstgenoemde vindt dat de geboren Rotterdammer terug kan kijken op een goed debuut. "Justin heeft niet overdreven veel te doen gehad, maar wat hij moest doen, deed hij goed."

Hiele voorziet een mooie toekomst voor Bijlow. "Als Bijlow en Joël Drommel het goed blijven doen, dan zou ik niet weten waarom er teruggevallen zou moeten worden op Jasper Cillessen", stelt de zevenvoudig Oranje-international. "Met het oog op de toekomst lijkt het me sowieso verstandig om deze jonge keepers erbij te houden. Zoveel goede Nederlandse keepers zijn er niet en we mogen blij zijn dat zich nu toch weer twee talentvolle doelmannen aandienen, die de potentie hebben om zich door te ontwikkelen tot het internationale niveau."

Vervolgens komt Treijtel aan het woord. Hij weet zeker dat Bijlow zijn eerste interland tegen Noorwegen nog lang niet zijn laatste was. "Bijlow is absoluut de keeper van de toekomst voor Oranje", vertelt de vijfvoudig international. "Ik denk dat Van Gaal hem gewoon laat staan. Cillessen heeft de afgelopen jaren amper gespeeld en eerlijk gezegd vind ik Bijlow ook gewoon beter dan Cillessen."