Ten Hag ziet 'stap voorwaarts' bij Ajax: 'Hij heeft de handschoen goed opgepakt'

Ten Hag ziet 'stap voorwaarts' bij Ajax: 'Hij heeft de handschoen goed opgepakt'

03-09-2021 13:24
48

Noussair Mazraoui heeft de weg naar boven gevonden, constateert Erik ten Hag. De rechtsback van Ajax maakt in de eerste weken van het seizoen indruk en staat al op één goal en twee assists.

"Daar zijn we heel blij mee. Ik denk dat hij de handschoen goed heeft opgepakt, nadat wij hem vorig jaar de spiegel hebben voorgehouden", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Hij beheerst veel facetten van het spel en hij heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt in drie jaar Ajax 1. Helaas heeft hij wel veel blessures gehad, maar dit jaar moet hij ervoor zorgen dat hij heel blijft."

De Ajax-trainer vindt dat Mazraoui vooral in aanvallend opzicht meer moest brengen. "Nu laat hij zijn kwaliteiten zien en hij toont aan dat hij veel meer impulsen naar voren heeft. En dat mondt uit in goals, assists en veel gevaarlijke acties. Het is mooi dat het nu tot uiting komt. Hij gaat ook beter om met zijn lichaam. Je ziet dat hij duidelijk sterker is, dat hij meer inhoud heeft en meer duelkracht heeft. Hij heeft duidelijk een stap voorwaarts gemaakt."