Onana en Haller inderdaad op Champions League-lijst Ajax, ook plek voor talenten

Onana en Haller inderdaad op Champions League-lijst Ajax, ook plek voor talenten

03-09-2021 18:15
82

Ajax heeft Andre Onana inderdaad ingeschreven voor de Champions League, zo bevestigt de UEFA op haar website. Sébastien Haller, die de Amsterdammers vergaten in te schrijven voor de Europa League vorig seizoen, staat deze keer ook op de lijst.

De Telegraaf wist vrijdagmiddag al te melden dat Onana en Haller ingeschreven waren voor het miljardenbal. Enkele uren later is dat dus ook op de site van de UEFA te zien. Onana, die de komende tijd mee zal trainen met Jong Ajax, zit tot 4 november een dopingschorsing uit. Ajax heeft tegen die tijd al vier Champions League-duels gespeeld: Sporting Portugal-uit, Besiktas-thuis, Borussia Dortmund-thuis en Borussia Dortmund-uit. In theorie kan Onana dus nog twee duels in het miljardenbal gaan keepen voor Ajax.

Ook Haller staat dus op de lijst. Ajax vergat de Ivoriaan vorig seizoen in te schrijven voor de Europa League, waardoor hij niet speelgerechtigd was. Dat is dus bij de Champions League-camagne van dit seizoen niet het geval. De geblesseerde Sean Klaiber en aanwinst Mohamed Daramy zijn eveneens door Ajax ingeschreven.

Er zijn eigenlijk geen opvallende afwezigden in de Champions League-selectie van de Amsterdammers. Ajax heeft ook veel jeugdspelers ingeschreven voor de competitie: zo kunnen onder meer Charlie Setford, Youri Baas, Rio Hillen, Kian Fitz-Jim en Amourrichio van Axel Dongen in theorie hun Champions League-debuut maken in de komende maanden.

Bekijk hier de volledige Champions League-lijst van Ajax.