Door UEFA-regel geen plekje op Champions League-lijst voor Gudelj en Idrissi

Door UEFA-regel geen plekje op Champions League-lijst voor Gudelj en Idrissi

Gepubliceerd: vrijdag 3 september 2021 om 18:53vr 03-09-2021 om 18:53

Nemanja Gudelj en Oussama Idrissi zullen dit seizoen geen Champions League-wedstrijden namens Sevilla spelen. De twee voormalig Eredivisie-spelers zijn door de club vanwege de regelgeving niet ingeschreven voor het miljardenbal. Karim Rekik staat wel op de lijst.

Clubs mogen maximaal 25 spelers op de A-lijst zetten van de UEFA. Acht van deze spelers dienen 'locally trained players' te zijn. Dit zijn voetballers die minimaal drie jaar bij de betreffende club of aangesloten bond spelen. Sevilla kan niet aan die regel voldoen, waardoor het maar 22 spelers mag inschrijven voor de A-lijst. Gudelj en Idrissi vallen zodoende buiten de boot, zo klinkt het.

Rekik heeft dus wél een plekje op de smallere Champions League-lijst van de huidige nummer twee van La Liga bemachtigd. Daardoor kan trainer Julen Lopetegiu de Nederlandse stopper in alle duels in het miljardenbal inzetten.

In de Champions League zit Sevilla in een poule met VfL Wolfsburg, Lille OSC en Red Bull Salzburg. De ploeg uit Andalusië speelt haar openingswedstrijd op dinsdag 14 september tegen laatstgenoemde tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws