Enrique wil niet diep ingaan op middelvingergebaar: 'Wil zoveel mogelijk negeren'

Enrique wil niet diep ingaan op middelvingergebaar: 'Wil zoveel mogelijk negeren'

04-09-2021 15:32
12

Luis Enrique heeft op een persconferentie van zich afgebeten. De Spaanse bondscoach stak na afloop van het duel met Zweden zijn middelvinger op naar een Zweedse fan, maar vindt het onterecht dat er veel aandacht aan zijn gebaar wordt besteed.

Donderdag verloor Spanje op bezoek bij Zweden met 2-1. Na de wedstrijd ging het veel over Enrique, die zijn middelvinger opstak naar een Zweedse fan. Dat werd niet op beeld vastgelegd, maar gespot door aanwezige journalisten. De supporter heeft naar verluidt iets geroepen over de overleden familieleden van Enrique. Twee jaar geleden verloor de 51-jarige coach zijn toen negenjarige dochter aan botkanker.

Op een persconferentie reageert Enrique op het voorval na Zweden-Spanje. "Het grappige is dat mensen zich meer bezighouden met mijn gebaar, dan met het verbale geweld dat eraan vooraf ging", vertelt hij.

Enrique wil niet vertellen wat de Zweedse fan precies naar hem heeft geroepen. "Dat doe ik niet, omdat ik het zoveel mogelijk wil negeren. Ik ben eraan gewend, dit gebeurt voortdurend."