RKC wacht al een ruime maand op zege

07-12-2007 23:17

Marvin Ogunjimi zette de thuisploeg al wel snel op voorsprong, maar aanvoerder Sander Duits maakte na een kwartier al weer gelijk vanaf elf meter. RKC blijft wel koploper, maar zag FC Den Bosch naderen.

FC Emmen - Go Ahead Eagles 3-1
FC Emmen verloor de heenwedstrijd tegen Go Ahead in Deventer nog met 6-0. Go Ahead, dat zich vanavond tot koploper had kunnen kronen, ging echter ditmaal hard onderuit tegen de Emmenaren: 3-1. Het zakte daardoor naar plek vier.

Tot de 23ste minuut stond er nog een 0-1 stand op het scorebord door toedoen van Patrick Ax. Morten Friis Jensen werd de grote man met twee goals (1-1 en 3-1). Ook Sergio van Dijk scoorde nog.

FC Den Bosch - AGOVV Apeldoorn 3-1
FC Den Bosch profiteerde wel van de nieuwe misstap van provinciegenoot RKC. De Brabantse ploeg kwam op een gedeelde koppositie terecht na een 3-1 zege op AGOVV.

Paul Beekmans en Barry Maguire hadden het karwei eigenlijk al na een kwartier geklaard met twee goals. Door toedoen van Rihairo Meulens vlak voor rust werd het nog spannend: 2-1. Koen van de Biezen scoorde tien minuten voor tijd echter de beslissende 3-1.

ADO Den Haag - MVV 0-3
ADO Den Haag keek in de slotfase tegen een kansloze 0-3 (Phillip Haastrup, Alexandre Bryssinck en Ebrima Sillah scoorden) achterstand aan tegen MVV. Nadat de lichtinstalatie het begaf werd het duel gestaakt.