'De scheids floot niet, Deco werd boos en gaf een klap: die man was dronken'

'De scheids floot niet, Deco werd boos en gaf een klap: die man was dronken'

05-09-2021 09:45
26

Riga Mustapha speelde in Nederland voor Vitesse, RBC Roosendaal en Sparta, maar beleefde zijn beste periode in Spanje bij Levante. In 2008 scoorde hij in Camp Nou tegen FC Barcelona, terwijl hij één dag eerder nog had gefeest met tegenstanders Ronaldinho, Samuel Eto'o en Deco.

Dankzij zijn Braziliaanse teamgenoot Álvaro werd hij bij Ronaldinho thuis uitgenodigd. "Hij had een discotheek in zijn huis. Het was tropisch ingericht en ik zag palmbomen", haalt Mustapha in gesprek met Voetbal International herinneringen op. "Zijn vrouw liep gewoon rond in een string! Zijn eigen vrouw hè! Het leek gewoon op carnaval in Rio."

Mustapha kon niet geloven dat hij opeens oog in oog met de Barcelona-sterren stond en belde met zijn vrienden in Nederland, die live mee mochten genieten. "This is my friend in Holland, you know! From The Hague, he likes you very much. Ronaldinho hablar por favor!", citeert hij zichzelf. "Als jongen uit Molenwijk zat ik gewoon tegenover Ronaldinho."

"De eerste die met me komt praten, is Ronaldinho"
De Levante-delegatie ging rond 01.00 uur naar huis, Ronaldinho, Eto'o en Deco gingen door tot in de kleine uurtjes. Eén dag later stonden Barcelona en Levante tegenover elkaar. "Op een gegeven moment wordt een bal van Deco afgepakt. De scheids floot niet, Deco werd boos en gaf een klap. Die man was helemaal dronken op het veld!"

Barcelona won uiteindelijk met 5-1, maar Mustapha benutte wel een strafschop in Camp Nou. Ronaldinho kwam nog even buurten. "De eerste man die met me komt praten is Ronaldinho. We hadden gisteren een goed feestje, toch? Alsjeblieft, niet scoren man! Dan krijgen we te veel kritiek."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s