'Gebonk op de deur: was de Russische eigenaar, zijn geweer stond nog in de kluis'

'Gebonk op de deur: was de Russische eigenaar, zijn geweer stond nog in de kluis'

Gepubliceerd: zondag 5 september 2021 om 14:57zo 05-09-2021 om 14:57

Gianluca Nijholt is naar eigen zeggen volwassen geworden in Rusland, waar hij tussen 2012 en 2014 voor Amkar Perm speelde. De geboren Utrechter – die zondag zijn in 2019 beëindigde profcarrière definitief afsluit – viel er van de ene verbazing in de andere.

Nijholt ging met zijn vriendin op weg naar Rusland. Toen hij met zijn team in een hotel verbleef, werd hij 's nachts gebeld door het thuisfront. "Romy vertelde dat er iemand op de deur van ons appartement bonkte en schreeuwde dat ze open moest doen. Een dag later bleek het de Russische eigenaar geweest te zijn. Hij wilde gaan jagen, maar zijn geweer stond nog bij ons in de kluis", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De oud-middenvelder – die verder uitkwam voor FC Utrecht, Almere City, VVV-Venlo en NAC Breda – kan zich ook nog een opmerkelijke wedstrijd tegen het Anzhi Makhachkala van Guus Hiddink herinneren. Amkar Perm werd onder verdachte omstandigheden verslagen door Anzhi, dat met de steenrijke eigenaar Suleyman Kerimov de top wilde aanvallen. "Uit mijn hoekschop kwamen wij met 1-0 voor. Ik blij natuurlijk, maar mijn ploeggenoten juichten amper. Later werd het 1-1 en diep in blessuretijd dook onze keeper over een houdbare bal heen", lacht Nijholt. "Ik weet niet of de wedstrijd verkocht is, wel dat Anzji en Amkar dezelfde sponsor hadden."

Nijholt staat zondag in Maarssen nog één keer op het veld, tijdens een gelegenheidswedstrijd met vrienden en oud-ploeggenoten. Op zijn verzoek wordt er geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws