VVV heeft aan één goal en een late wereldredding genoeg in Dordt

05-09-2021 22:11
10

VVV-Venlo heeft voor de tweede keer dit seizoen een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd gewonnen. De Limburgers wonnen met 0-1 bij FC Dordrecht door een goal van Levi Smans en een klasse redding van keeper Lukas Zima in de blessuretijd.

De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft, maar het was de formatie uit Venlo die vlak voor rust op voorsprong kwam. Smans stond op de goede plek om een voorzet van Yahcuroo Roemer binnen te werken en VVV op precies het juiste moment de 1-0 voorsprong te schenken. De arbiter floot nog geen minuut na de treffer namelijk voor de pauze.

In de tweede helft deed Dordrecht er vanaf minuut tachtig alles aan om de gelijkmaker te forceren. Eerder hadden Joeri Schroijen en Brian Koglin namelijk verzuimd om de marge te verdubbelen namens VVV en dus roken de Schapenkoppen dat er nog wel een resultaat in zat. In blessuretijd leek dat er ook te komen toen Stijn Meijer bij de tweede paal opdook om de bal binnen te werken, maar een geweldige redding van keeper Zima zorgde ervoor dat de Venlonaren de punten meenamen.