Ribéry verrast en zet zijn loopbaan voort bij Italiaanse promovendus

Ribéry verrast en zet zijn loopbaan voort bij Italiaanse promovendus

06-09-2021 18:12
12

Franck Ribéry blijft actief in de Serie A. Promovendus Salernitana heeft gestunt met het binnenhalen van de vleugelaanvaller, die de voorgaande jaren actief was bij Fiorentina.

De Italiaanse club heeft de komst van Ribéry op Instagram bevestigd. De 81-voudig Frans international moest nog even overleggen met zijn familie in München, maar dat heeft geen probleem op geleverd. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de vleugelaanvaller voor één seizoen getekend in Salerno en ontvangt hij anderhalf miljoen euro aan salaris.

Salernitana, de club uit het kleine stadje ten zuiden van Napels, maakte de laatste weken serieus werk van de Fransman. Ook Hellas Verona waagde een poging, maar de huidige nummer achttien van de Serie A heeft aan het langste eind getrokken. Maandag werd de medische keuring afgerond en stond niets een transfervrije overstap nog in de weg.

Ribéry kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Fiorentina, waar hij een vaste waarde was. Tussen 2007 en 2019 speelde hij voor Bayern München. Daar groeide Ribéry uit tot een clubicoon.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door U.S. Salernitana 1919 (@ussalernitana1919official)