Onana keert officieel terug bij Ajax, contractverlenging niet uitgesloten

Onana keert officieel terug bij Ajax, contractverlenging niet uitgesloten

Gepubliceerd: maandag 6 september 2021 om 19:29ma 06-09-2021 om 19:29

Andre Onana is officieel terug op het trainingsveld bij Ajax. De doelman heeft maandag de training hervat bij Jong Ajax.

Voor het eerst in vijf maanden tijd stond Onana op het trainingsveld. Hij werd begin februari voor een jaar geschorst omdat er in zijn urine het verboden middel furosemide werd aangetroffen. Onana mocht niet in de buurt van zijn ploeggenoten komen en ook trainingen was er niet bij. Hij mag weer trainen, maar pas vanaf 4 november 2021 wedstrijden spelen. Het CAS kortte de schorsing in.

Onana sluit in eerste instantie aan bij het Jong Ajax van Mitchell van der Gaag, waar hij ook keeperstraining krijgt. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. Volgens clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf is een verlenging niet uitgesloten. Voor de doelman staan meerdere clubs in de rij. "Ik zeg het niet goed als team-Onana wil verlengen, maar ze staan er wel open voor."

"Eén van de opties, naast de geïnteresseerde tien clubs, is dus om bij te tekenen bij Ajax. Maar als Overmars zó stellig is, kan Onana ook denken: graag of niet, ik ga naar een andere club", zegt Verweij in de voetbalpodcast van de krant.

Het bericht van Corriere dello Sport dat Onana met Internazionale een akkoord heeft, klopt niet. Dat verhaal gaat al enkele weken. Inter zou Onana zien als de ideale opvolger van de veteraan Samir Handanovic. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Het is voor Onana beter als hij verlengt

Ja
79%
Nee
21%
(2103 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws