Nieuwe ECA-preses haalt uit naar Barça, Real en Juve: 'Ze verdraaien de verhalen'

Nieuwe ECA-preses haalt uit naar Barça, Real en Juve: 'Ze verdraaien de verhalen'

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 08:34di 07-09-2021 om 08:34

Laatste update: dinsdag 7 september 2021 om 08:43di 07-09-2021 om 08:43

Paris Saint-Germain-president Nasser Al-Khelaïfi heeft uitgehaald naar Real Madrid, FC Barcelona en Juventus. De nieuwe voorzitter van The European Club Association (ECA) hekelt de Super League-plannen van de Spaanse grootmachten en Italiaanse topclub.

Al-Khelaïfi werd maandag gepresenteerd als nieuwe voorzitter van de ECA. Tijdens zijn speech stond hij stil bij de mislukte coup van de Europese Super League. "Ik zal niet te veel tijd besteden aan die achttiende april en de niet-zo-Super League, omdat ik me niet wil richten op vertellers van fabels en op mislukkingen", wordt hij geciteerd door onder meer de BBC.

De PSG-president snapt niet dat Real, Barça en Juve blijven hopen op de komst van de nieuwe topcompetitie. "Terwijl de drie rebellerende clubs energie verkwisten, verhalen verdraaien en in het luchtledige roepen, gaat de rest van ons verder en wordt alle energie gebruikt om een betere toekomst te bouwen voor het Europese voetbal, samen als één."

Al-Khelaïfi ziet daarin een prominente rol voor de ECA. Daarnaast spreekt hij zijn waardering uit voor UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. "We vertrouwden op de oplossing en de kracht van Ceferin, die opstond tijdens deze nachtelijke coup. Want dat was het. Jullie moeten allemaal weten dat hij er vanaf dag één vertrouwen in had. We spraken die ochtend van 18 april en hij zei: We zullen winnen. En dat hebben we gedaan. Dank u, president Ceferin."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws