Pique steunt Umtiti en Koeman en kraakt Bartomeu: 'Eén van slechtste ooit'

Pique steunt Umtiti en Koeman en kraakt Bartomeu: 'Eén van slechtste ooit'

07-09-2021 08:56
8

Gerard Piqué maakt er geen geheim van dat hij geen fan is van Josep Maria Bartomeu. Volgens de verdediger van FC Barcelona is Bartomeu in ieder geval één van de slechtste voorzitters van de Catalanen ooit.

"Ik kan niet zeggen dat hij de slechtste aller tijden is", steekt de uitgesproken Piqué van wal bij La Sotana. "Maar van wat ik heb meegemaakt, hoort hij daar wel bij. We zijn allemaal schuldig, maar het is duidelijk dat de club niet de richting is opgegaan die Catalanen willen. Nu ben ik hoopvol en opgewonden. De volgende vijf tot tien jaar zullen heel goed zijn voor FC Barcelona."

Inmiddels heeft Joan Laporta het stokje overgenomen van Bartomeu. Piqué is blij dat de nieuwe preses besloot om vast te houden aan Ronald Koeman. "Joan had bedenktijd nodig en koos uiteindelijk voor Koeman. Nu is hij de ideale coach voor ons."

De 34-jarige mandekker neemt het ook op voor Samuel Umtiti. Barça wilde de door blessures geplaagde Fransman lozen, maar die liet zich niet wegjagen. "Umtiti voldoet aan alle voorwaarden in zijn contract. Mensen moeten empathisch zijn. Zijn houding is onberispelijk. Hij mist nooit een training. Hij kreeg zijn contract van een voorzitter die werd gekozen door de leden."

"Waarom zouden we hem uitfluiten?", vervolgt Piqué. "De meeste mensen werken dertig jaar voor een bedrijf en dragen niets bij. Als ik voor een andere club had gespeeld, bijvoorbeeld Manchester United, dan had ik hetzelfde gedaan als Umtiti", stelt de routinier, die zijn jeugdliefde de helpende hand toestak door een aanzienlijk deel van zijn salaris in te leveren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s