'Wie weet sta ik volgend jaar naast Van Dijk, je moet altijd blijven dromen'

'Wie weet sta ik volgend jaar naast Van Dijk, je moet altijd blijven dromen'

07-09-2021 09:54
43

Sepp van den Berg hoopt vanaf volgende zomer echt voor zijn kans te kunnen gaan bij Liverpool. De negentienjarige verdediger achtte het dit seizoen verstandiger om nog een jaar op huurbasis voor Preston North End te spelen.

Van den Berg speelde het afgelopen halfjaar ook al voor de Championship-club. "Ik merkte al snel wat voor grote stappen je kunt zetten in een halfjaar Championship. Dus ik dacht: als ik daar nog een heel jaar speel, maak ik écht kans bij Liverpool", zegt hij tegen de NOS. "Vechten, knokken, hoog tempo, op en neer, fysiek zwaar. Juist op die vlakken ligt mijn grootste verbeterpunt. Voetballen, dat leer je wel op de Hollandse voetbalschool, maar knokken, dat leer ik nu pas echt."

Van den Berg merkt dat hij grote stappen heeft gezet sinds hij PEC Zwolle twee jaar geleden verruilde voor Liverpool. "Als ik alleen al die foto's zie van twee jaar terug... Toen was ik wel heel klein en ielig." Zijn contract bij de Premier League-grootmacht loopt nog door tot medio 2024. Afgelopen zomer sprak hij onder meer met assistent-trainer Pepijn Lijnders over zijn ontwikkeling. "Ze waren toen tevreden. En hopelijk na dit jaar nog meer. Eigenlijk was het plan om dit seizoen al de voorbereiding met het eerste van Liverpool mee te draaien, maar ik vond zelf dat ik het beste nog een jaar verhuurd kon worden."

Van den Berg liep op het trainingscomplex van The Reds ook Virgil van Dijk tegen het lijf. "Hij vroeg aan me hoe ik het vond gaan bij Preston en vertelde me dat hij het een goede keus vond, omdat minuten maken zo belangrijk is. Wie weet sta ik volgend seizoen wel naast hem. Je moet altijd blijven dromen."