Advocaat verovert harten in Irak: 'Ze noemen hem al liefkozend 'sjeik''

Advocaat verovert harten in Irak: 'Ze noemen hem al liefkozend 'sjeik''

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 12:54di 07-09-2021 om 12:54

Laatste update: dinsdag 7 september 2021 om 14:12di 07-09-2021 om 14:12

Dick Advocaat is al na één wedstrijd een geliefd man in Irak. De bondscoach van het Aziatische land wil naar het WK van 2022 in Qatar en de bevolking heeft daar volgens Daisy Mohr, correspondent Midden-Oosten, alle vertrouwen in.

In Irak was er eerst veel kritiek op het aanstellen van een buitenlandse trainer. Het salaris zou beter in faciliteiten voor jeugdvoetbal gestoken kunnen worden, maar het geld dat Advocaat krijgt wordt nu gezien als een stap richting internationaal succes. "Hij wordt door Irakezen al liefkozend 'sjeik' genoemd", zegt Mohr tegen de NOS.

De status van De Kleine Generaal zal alleen nog maar groeien als Irak er in slaagt om dinsdagavond van aartsrivaal Iran te winnen. "Deze twee landen hebben een jarenlange geschiedenis van oorlog en rivaliteit", legt de correspondent uit. "Sinds de Irak-Iranoorlog in de jaren tachtig hebben ze een ingewikkelde relatie. Iran heeft veel invloeden op bepaalde groeperingen in Irak."

Aan Advocaat en de zijnen dus de taak om een volksfeest te veroorzaken in Bagdad en de overige Irakese steden. "Als Irak speelt staan de kranten hier vol en bij een aansprekend resultaat gaat iedereen de straat op, toeterend in hun auto en zwaaiend met vlaggen. Het leeft enorm."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws