Zelfkritische Memphis geniet van klik bij Oranje: 'Geweldig, beste man op veld'

Zelfkritische Memphis geniet van klik bij Oranje: 'Geweldig, beste man op veld'

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 23:08di 07-09-2021 om 23:08

Laatste update: dinsdag 7 september 2021 om 23:20di 07-09-2021 om 23:20

Memphis Depay kende een fijne avond met een hattrick tegen Turkije, maar blijft na de 6-1 overwinning van Oranje bijzonder zelfkritisch. De FC Barcelona-aanvaller vindt dat hij nog veel beter kan. Hij looft wel zijn teamgenoten, met name Davy Klaassen.

"We beginnen fantastisch en tuurlijk is het een geweldig resultaat met veel doelpunten...", begint Memphis voor de camera van de NOS. "Maar we waren erg slordig, vooral ik. Mijn eerste drie ballen lever ik in. Daar ben ik niet tevreden over en moet beter. Maar we begonnen goed, maakten het onszelf makkelijk. Dan kan je je slordigheden veroorloven. Het niveau moet wel beter, maar dan praat ik vooral over mezelf."

De reactie van Memphis zorgt voor verbazing bij de NOS-verslaggever. De aanvaller nuanceert zijn uitspraken vervolgens iets. "Ik ben ook blij, zeker met het resultaat. Maar ik verwacht meer van mezelf. That's it. Mensen denken altijd dat ik zweef en dat alles goed gaat. Maar dat is niet zo. Tuurlijk ben ik belangrijk voor het team met mijn goals, ik ben wel dreigend."

Over zijn ploeggenoten is Memphis wél erg lovend. Vooral Davy Klaassen krijgt de complimenten. "Vandaag was hij geweldig, de beste man op het veld misschien wel. Ik vond Stefan (de Vrij, red.) en Virgil (van Dijk, red.) ook geweldig. Hij (Klaassen, red.) weet wanneer hij in de box moet komen. Die eerste goal daar geniet ik van. Dat is voetbal, dat wil ik meer zien", zo sluit Memphis af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws