Berghuis 'boekt grootste overwinning op zichzelf': 'Kijkt weer als topvoetballer'

Berghuis 'boekt grootste overwinning op zichzelf': 'Kijkt weer als topvoetballer'

08-09-2021 09:55 Laatste update: 10:05
30

Steven Berghuis is weer zichzelf. Dat constateert Hans Kraay jr. na de overtuigende zege van het Nederlands elftal op Turkije. De aanvaller van Ajax beleeft een stroeve start in Amsterdam, werd in de rust van Nederland - Noorwegen gewisseld, maar betaalde zaterdag en dinsdag het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal terug.

Kraay zag in de Johan Cruijff Arena een frisse Berghuis. "Hij keek heel anders dan in het begin bij Ajax en de eerste twintig minuten tegen Montenegro", zegt de analist in de ESPN-studio. "Hij was toen zoekende, hij zat vast. Hij heeft flink klem gezeten. Maar hij heeft dat de afgelopen anderhalve wedstrijd helemaal zelf van zich af gespeeld."

De heisa rond zijn gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax heeft volgens Kraay impact gehad op het spel van Berghuis. "Het was niet niks, ook omdat zijn familie op een vervelende manier erbij werd gehaald. Hij zat klem en dat heeft-ie nu zelf in een één keer omgedraaid."

"Berghuis komt zelfbewust over. Zijn kin staat omhoog. Hij kijkt weer als een topvoetballer, hij was het ook. Dat is hij gewoon twee maanden kwijt geweest", aldus Kraay. "Berghuis heeft, los van het Nederlands elftal en Van Gaal, de allergrootste overwinning op zichzelf geboekt. Het is nu klaar. Berghuis is erdoorheen." Lachend: "Ze zullen best rouleren bij Ajax, maar Erik ten Hag zoekt het maar lekker uit."