Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

Kraay jr. wil KNVB-boete overnemen: 'Bel maar, ik betaal die 100 euro voor hem'

Kraay jr. wil KNVB-boete overnemen: 'Bel maar, ik betaal die 100 euro voor hem'

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 11:20wo 08-09-2021 om 11:20

Laatste update: woensdag 8 september 2021 om 11:23wo 08-09-2021 om 11:23

Hans Kraay jr. biedt aan de dertienjarige Amin financieel te helpen. De jongen kreeg deze week een boete van honderd euro en een stadionverbod van vijftien maanden tot vijf jaar, nadat hij Nederland - Montenegro onderbrak voor een selfie met Memphis Depay.

De actie van Amin in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (4-0) ging de wereld over en leverde veel media-aandacht op: zo zat hij zondag met zijn moeder bij de RTL4-talkshow Humberto. "Ik vond het mooi", reageert Kraay in de studio van ESPN. "Deze jongen heeft de Lotto gewonnen. Memphis deed het fantastisch. Bel maar, ik betaal die honderd euro voor deze jongen. Ik vond het geweldig."

Toch kan Kraay wel begrijpen dat de KNVB optreedt. "Ik snap de supportersvereniging en de KNVB dat er nu paal en perk aan gesteld moet worden. Een stadionverbod voor vijf jaar, maar niet hij. Ik maak het over", aldus de analist. In totaal werden liefst zestien mensen bestraft voor het betreden van het veld in het Philips Stadion, waar geen hekken zijn om supporters tegen te houden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Terecht dat de jonge Amin een boete heeft gekregen?

(2050 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws