Van der Vaart ziet 'waanzinnige ontwikkeling': 'Door hem is Oranje gevaarlijk'

Van der Vaart ziet 'waanzinnige ontwikkeling': 'Door hem is Oranje gevaarlijk'

08-09-2021 11:37 Laatste update: 11:40
31

Rafael van der Vaart geniet naar het spel van Memphis Depay in het Nederlands elftal. De oud-international prijst de maker van drie goals en ziet een voordeel voor hem bij zijn club FC Barcelona.

"Hij heeft een geweldige wedstrijd gespeeld", steekt Van der Vaart de loftrompet over Memphis. "Ik geniet altijd van hem. Door hem zijn we gevaarlijk voor elke ploeg. Hij ontwikkelt zich waanzinnig", zijn de woorden van de analist bij NOS na afloop van Nederland - Turkije. 

Memphis rendeert niet alleen bij Oranje. Bij FC Barcelona was hij de laatste drie weken ook telkens goed voor een goal of assist. Volgens Van der Vaart kan zijn keuze voor de Catalanen wel eens goed uitpakken. "Ik denk dat het voor hem goed is dat Lionel Messi weg is bij Barcelona, waardoor hij de man kan zijn."

De spits dringt met zijn hattrick de top-tien all-time-topscorers van Oranje binnen. De teller staat op 33, evenveel als Johan Cruijff. Robin van Persie is topscorer aller tijden van het Nederlands elftal met vijftig doelpunten.