Volendam wil 'schip' als nieuw stadion: 'Laagdrempelig alternatief voor Ajax'

Volendam wil 'schip' als nieuw stadion: 'Laagdrempelig alternatief voor Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 12:15wo 08-09-2021 om 12:15

Laatste update: woensdag 8 september 2021 om 12:19wo 08-09-2021 om 12:19

FC Volendam heeft ambitieuze plannen voor een nieuw stadion gepresenteerd. De Wijdbroeken willen in een arena gaan spelen met plek voor tienduizend supporters en hebben het project voorlopig de toepasselijke naam ''t Skip' gegeven.

Op de website van Volendam is namelijk een schets te zien van hoe het nieuwe stadion eruit moet komen te zien en daar valt uit op te maken dat aan de vorm van een schip wordt gedacht. In het statement van het bestuur van de Palingboeren staat dat de arena 'minimaal 10.000 zit- en staanplekken' moet gaan krijgen.

Doelstelling is om het 'gezelligste stadion van Nederland' te realiseren. Volendam ziet mogelijkheden om een alternatief te bieden voor AZ en Ajax en hoopt dat te bewerkstelligen door de supporters dicht op het veld te laten zitten. Ook zouden mensen die een drankje of hapje gaan halen, nog steeds de wedstrijd moeten kunnen volgen.

Het stadionplan van de club uit het palingdorp is gestoeld op het idee dat het linkerrijtje van de Eredivisie in de toekomst mogelijk moet zijn. Volendam denkt aan veel voorwaarden te voldoen om die richting uit te ontwikkelen en het nieuwe stadion zou daarvoor noodzakelijk zijn. 'Kijk naar Heracles en AZ', zo valt er te lezen. 'Die kwamen ook van heel ver.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws