Droomclub Barça haalbaar voor 'antilope' Rensch: 'Nu al stap verder dan Dest'

Droomclub Barça haalbaar voor 'antilope' Rensch: 'Nu al stap verder dan Dest'

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 21:22wo 08-09-2021 om 21:22

Devyne Rensch maakte dinsdag zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Turkije, maar hij zit nog lang niet aan zijn top. Dat zegt de voormalig jeugdtrainer van de achttienjarige verdediger van Ajax, Peter van der Horst.

Volgens Van der Horst kende Rensch een moeilijke weg naar de top. "Wie denkt dat het hem allemaal kwam aanwaaien, heeft het mis", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Zo had de familie van Rensch het niet breed en moest Van der Horst regelmatig bijspringen om de contributie te betalen bij VV Unicum. Ook kan Rensch door groeipijnen een jaar niet spelen als hij twaalf jaar is.

Rensch knokt zich echter terug en speelt al snel bij Jeugdplan Nederland. "Daar viel Devyne, een exceptioneel talent, direct op. Niet alleen voetballend gezien. Ook door zijn motoriek en manier van lopen. Net een antilope. Ik vergelijk hem niet voor niets met Frank Rijkaard. Verder was hij slim, rustig en ontzettend snel. En hij heeft een goede techniek en is tweebenig."

Ajax pikte hem op en daar beleefde Rensch vorig seizoen zijn doorbraak. "Ik begrijp dat mensen zich afvragen of het allemaal niet te hard gaat. Ik vind dat niet. Sterker, ik ben van mening dat hij nog maar op zestig procent van zijn kunnen zit. Er zit nog zoveel potentie in."

Zoals voor veel jongens geldt, is FC Barcelona de droomclub van Rensch. "Het verschil met Devyne is: voor hem is het wellicht haalbaar. Nu speelt Sergiño Dest daar. Maar laten we eerlijk zijn: daar hoeft Devyne niet onder voor te doen. Ik denk dat hij nu al een stap verder is", aldus Van der Horst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws