Büttner vereffent rekening: Ze maakten me bewust zwart, het was heel laag

Büttner vereffent rekening: "Ze maakten me bewust zwart, het was heel laag"

09-09-2021 08:31
25

Alexander Büttner is terug in Nederland na een seizoen in de Verenigde Staten en een zéér kortstondig avontuur op Cyprus. Nadat een transfer naar Apollon Limassol afketste, meldde de 32-jarige linksback zich bij RKC Waalwijk en verdiende hij een contract.

Büttner rekent in in een interview met Voetbal International af met Apollon Limassol, dat aanvankelijk zijn nieuwe club zou worden. "Er waren afspraken over premies gemaakt en in het contract gezet. Toen ik daar kwam, was alles anders dan afgesproken", vertelt de linksback, die vervolgens in gesprek ging met andere Cypriotische clubs. "Apollon riep toen in de krant dat ik te zwaar was. Ze zochten een reden om me niet naar een concurrent te laten gaan. Ze maakten me bewust zwart, het was heel laag."

"Iedereen die mij ziet, weet dat ik fit ben. Dat ben ik nu en dat was ik toen. Ik loop twaalf kilometer per wedstrijd, fitheid is geen probleem", benadrukt Büttner, die in de Verenigde Staten voor New England Revolution speelde en uiteindelijk zeven maanden niet in actie kwam. "Ik heb voor mezelf getraind. Blij dat ik dat heb gedaan, want ik kon zó mee toen ik bij RKC ging trainen." Daar kwam uiteindelijk een contract uit rollen. "De keuze was niet moeilijk, ik wílde blijven voetballen. Ik was met clubs bezig, maar na twee weekjes meetrainen bood RKC me een contract aan. Weet je, goed is goed, het voelde prettig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie