Overname ADO Den Haag komt dichterbij: gemeente wil stadion overdragen aan club

Overname ADO Den Haag komt dichterbij: gemeente wil stadion overdragen aan club

09-09-2021 10:35
79

ADO Den Haag is een stap dichter bij een overname door Groep Lentze/Jol. Met het verwerven van het Cars Jeans stadion door ADO Den Haag onder nieuw eigenaarschap, zijn de laatste plooien gladgestreken.

Nu de gemeente toestemming heeft gegeven voor de overname van het stadion door ADO, kan de overname van de Groep Lentze/Jol in principe worden voltrokken. Eerder hadden de directie en de Raad van Commissarissen van ADO al aangegeven hun functies ter beschikking te stellen aan een nieuwe eigenaar.

Wedden

Meer odds

'De Stichting Toekomst ADO Den Haag en de HFC zullen het prioriteitsaandeel, de clubkleuren, de naam en de licentie bij verkoop aan ADO Den Haag overdragen', schrijft de Residentieclub op de eigen website.

Er zit wel enige haast achter de overname, aangezien ADO voor vrijdag een garantstelling van vijf miljoen euro op tafel moet kunnen leggen. Deze garantstelling is onderdeel van de afspraken met de Groep Lentze/Jol. Als de garantstelling niet op tijd binnen is bij de KNVB, dreigt er nogmaals drie punten aftrek voor ADO. Wanneer er voor medio oktober helemaal geen garantstelling komt raakt de club uit Den Haag zelfs zijn KNVB-licentie kwijt.