Plan van Ajax beviel Hoever niet: Dat ging mij te langzaam

Plan van Ajax beviel Hoever niet: "Dat ging mij te langzaam"

09-09-2021 22:15
140

Ki-Jana Hoever vraagt zich soms af waar hij gestaan had als hij bij Ajax gebleven was. De verdediger vertrok in de jeugd voor een Engels avontuur bij Liverpool.

Hoever zag dat leeftijdsgenoten als Sontje Hansen en Kenneth Taylor doorschoven naar Ajax O19, terwijl hijzelf weer moest beginnen bij O17. Dat beviel hem niet en daarop besloot hij te vertrekken.

"Toen heb ik gezegd dat ik wilde trainen met de Onder-19 en dan de eerste paar wedstrijden wel met de Onder-17 zou spelen. Vonden ze ook niet goed. Ik moest in de Onder-17 voetballen en na een half jaar zou ik dan misschien de overstap naar de Onder-19 kunnen maken, was het verhaal", zegt Hoever tegen Voetbal International.

Dat wilde Hoever niet. "Dat ging mij te langzaam. Ik was helemaal nog niet aan het denken aan het eerste, ik wilde zo snel mogelijk naar de Onder-19. Ik was verbaasd dat ik een contract aangeboden kreeg van Ajax, omdat ik al langer het gevoel had dat ik niet werd gewaardeerd hoe ik vond dat ik gewaardeerd moest worden. Dat ik dan een half jaar later mijn debuut maakte in Liverpool 1, zegt ook wel dat ik in elk geval klaar was voor de Onder-19 van Ajax, denk ik."

Hoewel Hoever niet ver kwam bij Ajax, gunt hij het zijn leeftijdsgenoten wel. "Natuurlijk heb je soms afgevraagd: wat zou er zijn gebeurd als ik bij Ajax was gebleven? Waar zou ik dan staan? Ik heb die keuze eenmaal gemaakt toen ik zestien was en dat was op dat moment het beste voor mijn ontwikkeling. Ik heb er ook geen moment spijt van gehad. Achteraf kun je zeggen dat als ik bij Ajax was gebleven, dat ik nu aan het concurreren was met Mazraoui of wie dan ook. Dat weet je niet."