Sparta rondt transfervrije move definitief af: 'Waren hier al langer mee bezig'

Sparta rondt transfervrije move definitief af: 'Waren hier al langer mee bezig'

Mohammed Osman is definitief speler van Sparta. De 27-jarige middenvelder heeft een contract tot medio 2022 getekend bij zijn nieuwe club. Technisch directeur Henk van Stee is blij met de deal.

Op vrijdagochtend werd al duidelijk dat de transfervrije Osman naar Sparta zou gaan. Enkele uren later is de overstap ook definitief. Osman heeft zijn handtekening dus onder een éénjarig contract gezet in Rotterdam.

In gesprek met de clubkanalen van Sparta reageert Van Stee op de afgeronde move. "We waren al langere tijd bezig om Mohammed te contracteren, maar hadden veel concurrentie", stelt hij. "Hij wilde graag wachten tot na zijn interlandperiode om de knoop door te hakken, we zijn blij dat hij voor ons kiest. Hij heeft in het verleden laten zien dat hij iets kan bijdragen op Eredivisie-niveau en we kijken ernaar uit dat hij dat ook op Het Kasteel bewijst."

Osman is sinds deze zomer clubloos, nadat zijn contract afliep bij Al Kharaitiyat SC uit Qatar. Bij Sparta moet de 27-jarige Syriër Abdou Harroui (vertrokken naar Sassuolo) en Laros Duarte (vertrokken naar FC Groningen) doen vergeten. In het verleden speelde Osman voor onder meer Heracles Almelo, Telstar en Vitesse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s