Update: Gakpo traint mee bij PSV en lijkt duel met AZ te gaan halen

Update: Gakpo traint mee bij PSV en lijkt duel met AZ te gaan halen

10-09-2021 15:43 Laatste update: 15:36
142

PSV kan in de kraker tegen AZ in ieder geval niet beschikken over Davy Pröpper en aanwinst Carlos Vinícius. Achter de namen van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré staat een vraagteken.

Dat vertelt trainer Roger Schmidt op de persconferentie voorafgaand aan het duel. De precieze reden van de afwezigheid van Pröpper is niet bekend. Vinícius heeft nog geen werkvergunning, waardoor hij niet in actie mag komen in het AFAS Stadion.

Het zou dus ook kunnen dat Gakpo en Sangaré zich bij het lijstje met afwezigen voegen. Eerstgenoemde liep een lichte blessure op bij het Nederlands elftal. Het herstel van Gakpo ziet er 'goed' uit, stelt Schmidt. Het is niet duidelijk waar Sangaré precies last van heeft. De controleur speelde afgelopen week twee interlands namens Ivoorkust.

PSV brengt op zaterdagavond om 21.00 uur een bezoek aan AZ. Direct daarna wachten er nog meer zware wedstrijden voor de Eindhovenaren: donderdag is Real Sociedad in de Europa League de tegenstander, waarna Feyenoord drie dagen later naar het Philips Stadion komt.

Update: Cody Gakpo heeft vrijdag op de laatste PSV-training voor het treffen met AZ 'gewoon' meegedaan. Er staan vraagtekens achter zijn naam vanwege een lichte blessure die hij opliep bij het Nederlands elftal. Ibrahim Sangaré, Davy Pröpper en Maxi Romero ontbreken wel, zo stelt het Eindhovens Dagblad.