'Guardiola wil niet dat City meewerkt aan Fati-spelletje van zaakwaarnemer Mendes'

'Guardiola wil niet dat City meewerkt aan Fati-spelletje van zaakwaarnemer Mendes'

10-09-2021 15:00
30

Pep Guardiola heeft razendsnel gereageerd op het gerucht van het Spaanse Diario SPORT dat Ansu Fati door zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zou zijn aangeboden bij Manchester City. Guardiola denkt dat Mendes het nieuws naar buiten heeft gebracht om meer geld uit het vuur te slepen voor zijn cliënt.

Fati, Mendes en FC Barcelona zouden in gesprek zijn over een nieuw contract, maar de Portugese zaakwaarnemer wil het maximaal haalbare uit de gesprekken halen. Door Fati aan te bieden bij Manchester City, hoopt Mendes op een sneller akkoord met Barça, zo stelt SPORT. Dit terwijl verschillende Barcelona-spelers uit solidariteit met de club salaris hebben ingeleverd.

Mendes zou Fati bij meerdere clubs hebben aangeboden, maar alleen de naam van City lekte uit. Het huidige contract van het talent loopt nog door tot de zomer van 2022. Vanwege een zware knieblessure kwam Fati vanaf 7 november 2020 niet meer in actie voor de ploeg van Ronald Koeman.

El Nacional meldt inmiddels dat Guardiola aan technisch directeur Txiki Begiristain heeft laten weten niet mee te werken aan de plannen van Mendes. Guardiola wil zijn goede band met Barcelona niet riskeren.