Toch weer twijfel bij Hiddink: 'Een klein Advocaatje zou nog wel kunnen'

Toch weer twijfel bij Hiddink: 'Een klein Advocaatje zou nog wel kunnen'

10-09-2021 17:12
29

Guus Hiddink kondigde donderdag zijn afscheid als trainer aan, maar een 'klein Advocaatje' sluit hij nu toch niet uit. In tegenstelling tot Dick Advocaat ziet de 74-jarige Varssevelder echter alleen een rol als adviseur nog zitten.

"Sowieso ga ik niet meer elke dag het veld op. Maar dat deed ik de laatste jaren al niet meer", zegt Hiddink, die het laatst werkzaam was voor Curaçao, tegen De Telegraaf. "En in principe ga ik ook niet meer als bondscoach aan de slag. Er zijn de laatste tijd nog wat aanbiedingen op mijn pad gekomen, maar ik heb gezegd, dat ik dat niet meer ga doen."

"Maar er klinkt ook een lichte twijfel in mijn stem", vervolgt de oud-trainer van PSV, Real Madrid en het Nederlands elftal. "Het zou wel kunnen dat ik – als er nog wat komt – links en rechts nog wel eens een adviesje ga geven of de helpende hand ga toesteken. Zoals ik toen bij PSV heb gedaan met Ernest Faber. Een beetje stoeien op de achtergrond. Toch nog een klein Advocaatje. Het voetbal helemaal loslaten kan ik ook niet. Ik vind het voetbal zo heerlijk en ik zit er al mijn hele leven in."

Hiddink is hersteld van het coronavirus, dat hem flink te pakken had. "Begin april was aan mijn stem te horen, dat het niet helemaal goed was. Ik dacht zelf een griepje, maar ik was wel snel moe. Ik kon maar een stukje lopen en dan moest ik even gaan zitten." Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis en geeft toe het virus iets te hebben onderschat. "Vier dagen aan het zuurstof. Gelukkig was de controlefoto voor de longen goed. Dat gaf rust."