Wijndal verlaat AZ 'niet voor het geld': 'Clubs in mijn hoofd waar ik naartoe wil'

Wijndal verlaat AZ 'niet voor het geld': 'Clubs in mijn hoofd waar ik naartoe wil'

10-09-2021 17:25
93

Owen Wijndal beleefde een uitstekend seizoen bij AZ, maar de zomer zag er vervolgens anders voor hem uit dan gehoopt. De 21-jarige linksback moest het op het EK stellen met een reserverol bij Oranje en zijn gewenste transfer bleef uit.

In tegenstelling tot ploeggenoten Marco Bizot, Jonas Svensson, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu is Wijndal dit seizoen nog actief voor AZ, dat weer over hem kan beschikken na een lies- en schaambeenblessure. "Zo gaat het in de voetballerij, daar moet je mee om kunnen gaan", reageert hij bij de NOS. "Natuurlijk baal je ervan. Met Cal en My, bijvoorbeeld, daar ben ik mee opgegroeid. Maar je gunt die jongens zo'n mooie stap. Ik ben heel blij voor ze."

Ajax werd geregeld genoemd als potentiële bestemming, maar het bleef opvallend stil rond Wijndal. "Nou, het was niet heel stil... Misschien was het wel in de media rustig, maar er hebben zich clubs gemeld", onthult de kersvers aanvoerder van de Alkmaarders. "Maar ik ga niet zomaar weg naar een club. Niet voor het geld. Een stap zou natuurlijk mooi zijn, maar ik moet niet weg. Ik zit hartstikke goed hier."

"Ik heb clubs in mijn hoofd waar ik graag naartoe wil. Maar als die niet komen, blijf ik met alle liefde hier. En gaan we gewoon nog een jaar gas geven", aldus Wijndal, die het zaterdag met AZ opneemt tegen PSV.