Jansen wijst nieuwe AZ-aanvoerder aan: 'En hij is beschikbaar tegen PSV'

Jansen wijst nieuwe AZ-aanvoerder aan: 'En hij is beschikbaar tegen PSV'

10-09-2021 14:43
61

Pascal Jansen kijkt met veel vertrouwen vooruit naar de topper tussen AZ en PSV van aankomend weekend. De AZ-trainer heeft Owen Wijndal aangewezen als nieuwe aanvoerder na het vertrek van Teun Koopmeiners naar het Italiaanse Atalanta Bergamo.

Veel AZ-spelers waren tijdens de interlandperiode op pad met hun land, waardoor Jansen maar weinig tijd heeft gehad om zijn team voor te bereiden op de wedstrijd tegen PSV. "Dat is niet ideaal, zoveel is duidelijk", vertelt de AZ-trainer in gesprek met de clubkanalen. "Liever heb je in de aanloop naar een wedstrijd alle spelers bij je, maar dit is wat het is. Alle jongens zijn bijgepraat in de plannen en dan zijn we er klaar voor."

AZ kan met vertrouwen toeleven naar de wedstrijd tegen PSV. De laatste vier onderlinge wedstrijden werden gewonnen door de Alkmaarders. "PSV is zeker een sterke tegenstander. Ze doen het goed en hebben ook in de Europese kwalificatie een aantal goede wedstrijden gespeeld. Die hebben we ook met veel interesse teruggekeken", aldus Jansen. "Wij kijken er enorm naar uit, ook omdat we in de afgelopen jaren hebben aangetoond een geduchte tegenstander te zijn voor PSV."

Nu Koopmeiners vertrokken is naar Atalanta, heeft Jansen een nieuwe aanvoerder aan moeten wijzen. Dat is Wijndal geworden. "En hij is beschikbaar tegen PSV. Of hij ook aanvoerder wordt? Ja, Owen is de nieuwe captain voor dit seizoen."