'Foutjes typisch voor Nederlanders, ze denken voetbal uitgevonden te hebben'

'Foutjes typisch voor Nederlanders, ze denken voetbal uitgevonden te hebben'

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 17:35vr 10-09-2021 om 17:35

Laatste update: vrijdag 10 september 2021 om 17:54vr 10-09-2021 om 17:54

Wesley Hoedt verruilde Southampton deze zomer voor Anderlecht, maar zijn start bij de Belgische topclub is nog niet overtuigend. Laszlo Bölöni had de Nederlandse verdediger bij Antwerp onder zijn hoede en heeft wel een verklaring.

Tegenover Het Laatste Nieuws geeft de Roemeense trainer collega Vincent Kompany advies, nadat Hoedt de afgelopen weken enkele foutjes maakte. "Foutjes zijn typisch voor Nederlanders. Ze denken dat ze het voetbal uitgevonden hebben", steekt Bölöni van wal. Desondanks predikt hij geduld. "Wesley is voor élke club in België een nuttige speler. Hij heeft een goeie opbouw, duelkracht, leiderskwaliteiten."

Volgens Bölöni komt de oud-speler van AZ en SS Lazio nog wel bovendrijven. "Het is alleen belangrijk om vaak en goed te communiceren met Wesley. Je moet hem betrokken houden. Men zei over mij dat ik te streng was, maar ik bracht tenminste goed voetbal. Een duidelijk verwachtingspatroon, dát moet je Wesley geven. Anderlecht maakte een goeie keuze met Hoedt. Hij komt er wel weer bovenop."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws