Bayern strikt Kroatisch toptalent: 'Hij kan de nieuwe Luka Modric worden'

Bayern strikt Kroatisch toptalent: 'Hij kan de nieuwe Luka Modric worden'

10-09-2021 19:22
43

Bayern München heeft de eerste aanwinst voor volgend seizoen al binnen. De Bundesliga-kampioen heeft zich versterkt met het Kroatische talent Lovro Zvonarek, die overkomt van Slaven Belupo in zijn geboorteland.

Bayern betaalt naar verluidt 1,8 miljoen euro voor de aanvallende middenvelder. Dat bedrag zou door bonussen kunnen oplopen tot vijf miljoen euro. Zvonarek staat te boek als één van de grootste talenten van Kroatië. Hij liep in het voorjaar stage bij Bayern en heeft de clubleiding toen overtuigd. "We zijn dan ook blij dat hij heeft besloten om naar Bayern te verhuizen", reageert hoofd jeugdopleiding Jochen Sauer op de clubsite.

Voormalig Slaven Belupo-trainer Tomislav Stipic steekt in BILD de loftrompet over het talent. "Zvonarek heeft de kwaliteit om de nieuwe Luka Modric te worden. Hij is veel verder dan wie dan ook op zijn leeftijd. Zijn totaalpakket is sensationeel: Lovro heeft spelintelligentie, denkt snel, heeft een goed schot, kan dribbelen, passen en duelleren. Voor mij hoort hij thuis in de categorie met Jamal Musiala."