'Van Gaal vond me goede speler en gaf aan dat ik het goed deed toen ik inviel'

'Van Gaal vond me goede speler en gaf aan dat ik het goed deed toen ik inviel'

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 23:15vr 10-09-2021 om 23:15

Devyne Rensch heeft genoten van zijn tijd bij het Nederlands elftal. De Ajax-back maakte tegen Turkije zijn debuut en pikte een assist mee. Stiekem had hij zelf ook nog wel een doelpunt willen maken.

"Voor mij was het meer dan een mooie ervaring. Een speciale ervaring om mee te mogen maken hoe het bij Oranje is", begint een blije Rensch in gesprek met de NOS. Met een assist was zijn Oranje-debuut meer dan geslaagd, zo vindt hij zelf. "Ja, dat kan je wel zeggen. Ik dacht er nog over na om er zelf eentje binnen te tikken. Maar dat maakt niet zoveel uit, ik heb gelukkig een assist."

Louis van Gaal houdt normaal vast aan het feit dat spelers bij hun clubs veel moeten spelen, om in aanmerking te komen voor Oranje. Rensch zat de laatste tijd echter op de Ajax-bank en moest Noussair Mazraoui voor zich dulden. "Daar hebben we het wel over gehad", doelt Rensch op zijn gesprek met Van Gaal. "Hij vond me zo'n goede speler en heeft aangegeven dat ik het goed deed toen ik inviel. Daar was hij tevreden over. Hij zei tegen me: blijf je best doen en je kansen komen wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws